Helen

Een Engelse van origine, geboren en getogen dichtbij de North Yorkshire Moors (1966). In 1989, kort na het afronden van mijn eerste studie (farmacie), ben ik naar Nederland gekomen, waar ik in diverse settings, binnen en buiten de apotheek, heb gewerkt en moeder van twee dochters ben geworden.

In 2004 nam ik de eerste stap richting de psychologie door met mijn opleiding tot psycholoog te beginnen (Universiteit Leiden, dipl. 2012) en bij een arbeidspsychologisch bureau te gaan werken. Daar heb ik in de loop de jaren veel ervaring opgedaan met loopbaandiagnostiek en coaching, later aangevuld met werk binnen de tweedelijnszorg (depressie).

Naast de wetenschappelijke psychologie ben ik ook geïnteresseerd in literatuur, gesprekken en workshops, die met zingeving en spiritualiteit te maken hebben. De inzichten en de inspiratie, die deze bieden voeden mij in mijn mens-zijn en vormen het fundament van waaruit ik leef. Daarbij heb ik, dankzij jarenlang yogales en zingen, een diep respect ontwikkeld voor de samenwerking tussen lichaam en geest. Van hieruit is o.a. mijn wens om in de natuur te gaan werken en mijn opleiding tot wandelcoach ontstaan.

Ik neem je graag mee op zelfontdekkingsreis. Dat is mijn achtergrond, beroepsmatig vanuit mijn loopbaan als psycholoog, en ook op persoonlijk niveau. Als geen ander weet ik hoe het is om eigen blokkades en twijfels te overwinnen, op zoek te gaan naar datgene wat mij als mens inspireert en het gevoel te ontwikkelen dat ik uit eigen kracht opereer. Mijn ervaring plus expertise deel ik graag met anderen die bewuste keuzes in het leven willen maken opdat er meer balans, plezier en verbinding ontstaat.