Testimonials

Mijn coachingstraject bij Helen heeft mij veel inzicht gegeven in een hoop zaken die me al langer dwars zaten waardoor mijn hoofd vaak erg “vol” zat. Leren luisteren naar je innerlijke stem, relativeren, balans zoeken tussen hoofd/hart/buik waar de wandelingen in de natuur toe bijdroegen. Zo heb ik mijn gestelde doelen kunnen bereiken. De sessies heb ik als zeer positief en waardevol ervaren. Ook de opgenomen samenvatting aan het eind van elke sessie hielp in de therapie om deze daarna af en toe terug te beluisteren.

W

Helen straalt een natuurlijke rust uit. Ze laat je vooral zelf ontdekken wat voor jou belangrijk is, maar laat je daarin niet zwemmen. Op het juiste moment reikt ze je de hand en helpt je verder op weg. Het inzicht van Helen is verhelderend en de wijze waarop wandelcoaching werkt is verrassend en zeker niet zweverig, maar juist heel doeltreffend vanuit respect voor mens en natuur. Het heeft mij rust en vooral ruimte gebracht in mijn denkwereld om binnen veilige kaders verder tot ontplooiing te komen.

Monique

Ik wist dat ik hulp nodig had om alles wat er door mijn hoofd ging een plekje te geven. Toen ik ging zoeken kwam ik op de site van Helen uit, wandelcoaching..... dit sprak me meteen aan. Wandelen en praten in de vrije natuur van de Tenellaplas.
Ik ben blij dat ik haar een mail gestuurd heb. Door Helen voel ik me nu veel rustiger en kan ik weer genieten van de vele kleine dingen die het leven te bieden heeft. Helen heeft me door de wandelingen heen vooral bijgebracht om bij mijzelf te blijven en de beslissingen die ik neem vanuit mijzelf te doen. Dat heeft mij enorm geholpen...
Het wandelen, kijken om je heen en praten over wat er in mijn hoofd zat is voor mij de juiste manier geweest om met alles om te gaan.....

Sandra

Ik schaam me er niet voor om bekend te maken dat ik een burn-out heb gehad. Helen heeft me er geweldig doorheen geholpen en heeft me veel over mezelf geleerd. Dat de gesprekken buiten plaats vonden maakte de sessies intiem en toch open. Het is zoveel prettiger om lopend te praten, zeker als dit ook nog in een prachtig bos is! Helen had mijn grootste pijnpunten bij de eerste sessie al gelijk te pakken, maar heeft de tijd genomen om ze in het grotere plaatje te passen. Zelfs al denk je geestelijk gezond rond te lopen, kan ik je nog aanbevelen om een paar sessies met Helen te doen. Het is zo verhelderend!

Lein

Wandelcoaching, wat moet ik me daarbij voorstellen. Een totaal andere wereld is door Helen Edwards voor mij open gegaan. Het wandelen in een zo wisselende omgeving rond de Tenellaplas in Rockanje heeft mij dat gebracht wat ik zocht. Rust in mijzelf, geleerd wat de natuur om mij heen me kan vertellen hoe het met me gaat. Een aanrader voor hen die ook op zoek zijn naar rust in zichzelf.

Johan

Ik vond je heel prettig als coach. Ik mocht en moest mezelf zijn bij je. En hoe ik ook in de knoop zat voor een gesprek, ik ging altijd weer rustig en sterker naar huis.

Anne-marie

Ik heb jou als coach zeer prettig gevonden, de juiste mix van zacht op de relatie, soms harder op de inhoud, daar waar ik een slag te maken had. Je stelt de juiste vragen en laat op de juiste momenten stiltes vallen. Je biedt alle veiligheid die nodig is om het proces aan te gaan. Er is elke keer weer inzicht geweest, zeker op de momenten dat ik even er doorheen leek te zitten, kon de wandeling zoveel lucht weer opleveren. Bijzondere vermelding voor de opnames aan het einde van een wandeling, deze zijn erg prettig om terug te luisteren, zeker ook omdat je je eigen woorden en stem, emotie soms, hoort. Dat is uniek.

Nelleke

Met Helen in gesprek gaan is als thuiskomen bij jezelf en de natuur voegt daarbij zijn eigen positieve dimensie toe.

Nancy

 Ik kwam bij Helen terecht door mijn zoektocht op het 'web' naar hulp. De reden was, dat ik merkte dat ik door mijn hoeven dreigde te zakken. Ik was fysiek en mentaal voortdurend gespannen. Oftewel, ik was voor mijn omgeving en mezelf niet gezellig. Vooral de fysieke klachten die ik had, maakten dat ik me zorgen maakte; het ging niet goed met me en ik had hulp nodig. Ik wilde weer terug naar de energieke optimistische ik, die ik even kwijt was.

Al wandelend laat Helen je eerst vertellen. En in mijn geval vertelde ik tot mijn eigen verbazing de eerste sessie heel veel. De volgende sessies gingen meer naar de bewustwording. Het is overigens hard werken. Helen stelt heel gericht haar vragen en dat maakt dat je heel goed na moet denken over wat je nu eigenlijk echt vindt, voelt, weet. De oplossing en de keuze wat goed voor jou is, wordt niet aangedragen. De antwoorden zitten in jezelf en die moet je ontdekken. Helen heeft mij de oplossingen zelf laten zoeken. Ik moest mijn doel formuleren en de stappen hoe daar te komen concretiseren en dat werkt! Als je weet waar je naartoe wilt en wat je moet doen om daar te komen, geeft dat je de daadkracht die nodig is om de vicieuze cirkel te doorbreken. Ik ben blij dat ik Helen heb leren kennen en heb haar aanpak zeer prettig gevonden.

Anneke

Als ik deze gesprekken had gehad in een kantoor of een pseudo huiskamer waar ik ook niet gevoelig voor ben, geloof ik niet dat ik dan hetzelfde er meegedaan had als nu. Buiten zijn dwong me wel om anders met dingen om te gaan, anders naar te kijken. Ik ben echt blij met mijn keuze.

Ad

Helen, de rust zelve en heel confronterend in goede zin. Uit een eerdere ervaring met een psycholoog weet ik dat hoe Helen binnen 1 sessie met je werkt gelijk staat aan misschien wel 6 tot 8 sessies elders. Door middel van de wandeling en ademhalingstechnieken, kom je heel snel in je eigen energie en door gebruik van de natuur elementen vorm je spelende wijs het plaatje wat er op dat moment is, waar je naar toe wilt, en hoe je jezelf graag zou willen zien in beeldende vormen. Het geeft houvast en zet je behoorlijk aan het denken. Voor mij was dit een opening tot het echt gaan kiezen voor mijzelf en een spiegel dat een gever zijn niet erg is maar niet ten koste van jezelf.

Sabrina

Het wandelen in de natuur heeft mij zeker weten andere inzichten gegeven dan wanneer ik binnen ergens met iemand gepraat had. Helen betrekt de seizoenen erbij tijdens het wandelen en de natuur die je op dat moment om je heen ziet. Tijdens het wandelen praat je veel gemakkelijker dan tijdens het binnen zitten is mijn ervaring. De natuur geeft rust maar Helen daarbij ook. Goed hoe ze jou al snel begrijpt als je even zelf niet uit kunt leggen hoe je iets bedoelt.

Laura

Ik vond jouw als coach heel prettig, flexibel en gestructureerd. Je nam de tijd, ook om mijn partner erbij te betrekken en vertrouwen te geven. Je reageerde op dingen die in de natuur gebeurde en betrok die op momenten in de therapie die geschikt waren. Het ging als het ware vanzelf. Je had weinig tijd nodig om me goed doorgronden en stelde de juiste vragen, soms ging je op punten in waarvan ik niet meteen dacht dat ze belangrijk waren.

Dominique

"Een gevoelig mens op een heuvel".... zo zie ik mijzelf nog naast jou zitten Helen, in het prachtig duinlandschap van Oostvoorne. Ik kwam bij je met vragen over mijn kwetsbaarheid, gevoeligheid, mijn onzekerheden en op zoek naar mijn kracht en richting in het leven. Meer uit mijn hoofd en in mijn lijf, naar mijn intuitie. Al wandelend koos ik meermaals "mijn boom" uit, bomen die het proces representeerde dat ik met jou in een paar maanden tijd doorliep. Zo mooi hoe de natuur je tot rust laat komen, geruststelt, troost en inzicht kan geven. De onverstoorbaarheid van de natuur, die zijn eigen gang gaat, met name goed te zien bij de prachtige Hooglanders die meermaals ons pad kruiste, ze leken er steeds te zijn om me iets te leren.... En jij als tolk, als gids, als troost en als degene die de spiegel vasthield waarin ik keek. Het was voor mij een zeer waardevolle periode, een periode die voor jou ook bewogen was, maar waarin je er desondanks met heel je aandacht voor mij kon zijn. Je doet je werk op een bezielde wijze en, zeker zo waardevol, met de nodige nuchterheid en humor. "Een gevoelig mens op een heuvel" dus, niet meer in een dal en de gevoeligheid eindelijk omarmd....

Neeltje

Ik ben bij Helen terecht gekomen, omdat ik op mijn werk was uitgevallen met burn out klachten. Mijn contact met Helen was tevens mijn eerste ervaring met wandelcoaching. Gedurende het proces met Helen heeft zij mij uitgedaagd, kritische vragen gesteld en vooral naar mijzelf laten kijken. Dit alles met humor en een rustige, respectvolle houding ten opzichte van mij en mijn grenzen. Met behulp van Helen ben ik erachter gekomen hoe ik met bepaalde zaken omga, hoe het komt dat ik op een bepaalde manier reageer, maar vooral wat ik zelf kan doen om verandering aan te brengen in een situatie of in mijn manier van reageren. Hierdoor ben ik mijzelf meer gaan accepteren en heb ik het gevoel dat ik steviger in mijn schoenen sta.

Het praten tijdens een wandeling heeft voor mij betekend dat ik niet statisch tegenover iemand hoefde te zitten en tijdens het bespreken van soms moeilijke onderwerpen, toch kon ontspannen en genieten van de natuur om ons heen. Het gebruik van de omgeving door Helen heeft gezorgd voor een beeld bij de onderwerpen, die ik met haar heb besproken. Al met al voor mij een zeer positieve ervaring!

Venessa